20 godina od osnivanja Univerziteta Privredna akademija

Obeležavanje dvadesetogodišnjice od osnivanja Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prvog privatnog akreditovanog univerziteta u AP Vojvodini, proteklo je u svečanoj atmosferi, u krugu saradnika i prijatelja, kakva i priliči izuzetnom jubileju. Bio je to lep povod za evociranje početaka i osvrt na dosadašnja postignuća.

Oficijelni deo programa počeo je univerzitetskom himnom Gaudeamus Igitur u izvođenju hora Sveti Roman Slatkopojac pod vođstvom dirigentkinje Jevgeniije Kojić. Nakon čega je direktorka marketinga, Tamara Krstić predstavila kratak istorijat Univerziteta Privredna akademija. Prisutne je zatim pozdravila prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državana sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i redovni profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe: „Verujem i znam da nije bilo jednostavno izgraditi ovakav kredibiltet, privući i zadržati dobre predavače, pripremiti i osmisliti studijske programe na način da oni budu atraktivni i daju potrebno obrazovanje i znanja mladim ljudima, i na kraju opravdati poverenje i održati dobru reputaciju svih ovih godina.“

Na svečanosti povodom obeležavanja jubileja, obratila se i prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija: ,,Veoma smo ponosni na sve što smo za dvadeset godina uradili. Bili smo angažovani na svim poljima rada, od obrazovanja, nauke, projekata, saradnje sa međunarodnim institucijama, univezitetima u zemlji i van nje. Ne samo što smo uspostavili saradnju, već je permanentno unapređujemo. Ako posmatramo prve godine Univerziteta Privredna akademija i Univerzitet danas, možemo primetiti veliku razliku. Nije reč samo o akreditacijama nego i konkretnim ciframa, od broja studenata, projekata, do radova citiranih u časopisima sa SCI liste. Danas, Univerzitet Privredna akademija ima osam fakulteta i plan da postane izvrsna institucija u obrazovnom i istraživačkom smislu, u svih pet naučnih oblasti, insistirajući na ličnom integritetu svakog studenta, timskom radu, efektivnoj komunikaciji, etičkom ponašanju, a sve to uz praćenje i proaktivno reagovanje na transformacije obrazovnih programa usklađenih sa aktuelnim društvenim promenama.’’

Rektor Univerziteta, prof. dr Marko Carić izrazio je zahvalnost gostima što su svojim prisustvom uveličali značajni jubilej Univerzitet Privredna akademija. „Pre svega izgradili smo ime, identitet, brend, imidž našeg Univerziteta baziran na kreativno-proaktivnom pristupu. Trudili smo se da konstantno unapređujemo naše poslovanje, dodajemo nove aktivnosti, anticipiramo našu kompatibilnost, da se što uspešnije povezujemo sa zemljama u regionu sa ciljem izgrađivanja jednog fleksibilnog, malog, ali efikasnog sistema koji ispunjava sve zahteve visokog obrazovanja, naučnog i praktičnog rada, ne zanemarujući pri tom želje studenata. Od mnoštva aktivnosti teško je izdvojiti na čega smo manje, a ne čega više ponosni, ali smo dali sve od sebe razvijajući i realizujući međunarodnu saradnju i dobre odnose.’’ – istako je prof. dr Marko Carić.

Prisutnima se obratio i prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, koji je kao dugogodišnji prijatelj i saradnik Univerziteta Privredna akademija čestitao predstavnicima na uspehu i kvalitetnom radu tokom 20 godina postojanja.

Oficijelni deo programa uveličan je i nastupom džez balerina iz Play dance studija iz Novog Sada, kao i sa kompoziciom 2. Mokranjčeva rukovet u izvođenju hora Sveti Roman Slatkopojac. Nakon oficijelnog dela usledlo je neformalno druženje uz koktel i prijatnu atmosferu kojoj je doprineo bend Betty Boom.

PRVI PRIVATNI AKREDITOVANI UNIVERZITET U VOJVODINI!
ffns g
ffns g
pravni g
fimek g
mefl g
stomatoloski g
stomatoloski g
fdn

INFO TELEFONI

Telefon: +381 (0)21 531 020
Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu
Telefon: +381 (0)21 400 499
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu
Telefon: +381 (0)21 400 484
Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu
Telefon: +381 (0)13 235 12 92
Stomatološki Fakultet u Pančevu
Telefon: +381 (0)11 264 33 90
Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogrаdu
Telefon: +381 (0)21 661 58 97
Farmaceutski fakultet, Novi Sad
Telefon: +381 (0)11 4011 216
Fakultet savremenih umetnosti
Telefon: +381 (0)21 417 633
Fakultet za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu
Telefon: +381 (0)11 77777 00
Fakultet društvenih nauka, Beograd