Reč Rektora Univerziteta

prof marko caric
Prof. dr Marko Carić
Rektor

Naša želja je da gradimo savremen, fleksibilan, mobilan i proaktivan univerzitet u čijem fokusu se nalazi student koji je zadovoljan i ispunjen u svim aspektima, kao i da razvijamo naučno-tehnološki potencijal u međunarodnim razmerama.

Ne zadovoljavamo se postignutim i nikada ne uzmičemo pred novim izazovima i mogućnostima za rast i razvoj pojedinaca i kolektiva. Kod nas nema mesta za sujetu, parole, floskule i filozofije, svaka ideja i inicijativa su dobrodošle i poželjne. Validno merilo su jedino rezultati – ostvarena i realizovana međunarodna saradnja, projektna aktivnost u domaćim i međunarodnim krugovima, upis i razmena studenata, organizacija i učešće na međunarodnim konferencijama, seminarima i naučnim skupovima, priprema studenata za različita takmičenja i buduće profesionalne izazove i napredak, izdavačka aktivnost i još mnogo toga.

Naravno, svesni smo značaja društevnog segmenta života studenata – podrška smo druženjima studenata svih generacija, razvijamo naš Alumni klub, trudimo se da se što bolje povežu i uspostave međusobne odnose tako da se mogu jedni na druge osloniti i u budućnosti u životu i radu. Omogućujemo im i sportske aktivnosti, da ni taj aspekt ne zapostave, a tolerišemo i studiranje uz rad i stručnu praksu u inostranstvu.

Ponosni smo što ove godine obeležavamo 20 godina univerziteta, što nije malo i što je svakako veliki uspeh, posebno u ovom turbulentnom okruženju. Za sve to vreme naš rad je neukaljan – protiče bez kompromitacije, afera, sudskih procesa, povlačenja po medijima.

Organizatori smo dodatnih i vannastavnih aktivnosti, koje doprinose opštem, ali i kulturnom, profesionalnom obrazovanju studenata, kao što su tribine sa aktuelnim temama, gostovanja vrhunskih sportista, predavanja poznatih diplomata, ambasadora, uspešnih profesionalaca. Negujemo i tradiciju brojnih takmičenja studenata i .budućih studenata – Fimek nagrađuje znanje, Besedništvo, Dani informatike, Energija je svuda oko nas...

Više detalja o svemu nalazi se u našem informativnom časopisu Akademac i na sajtu Univerziteta Privredna akademija.


Prof. dr Marko Carić
PRVI PRIVATNI AKREDITOVANI UNIVERZITET U VOJVODINI!
ffns g
ffns g
pravni g
fimek g
mefl g
stomatoloski g
stomatoloski g
fdn

INFO TELEFONI

Telefon: +381 (0)21 531 020
Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu
Telefon: +381 (0)21 400 499
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu
Telefon: +381 (0)21 400 484
Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu
Telefon: +381 (0)13 235 12 92
Stomatološki Fakultet u Pančevu
Telefon: +381 (0)11 264 33 90
Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogrаdu
Telefon: +381 (0)21 661 58 97
Farmaceutski fakultet, Novi Sad
Telefon: +381 (0)11 4011 216
Fakultet savremenih umetnosti
Telefon: +381 (0)21 417 633
Fakultet za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu
Telefon: +381 (0)11 77777 00
Fakultet društvenih nauka, Beograd