Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu – prvi privatni akreditovani univerzitet u Vojvodini. Univerzitet je osnovan 2000. godine sa ciljem da u uslovima ubrzane rekonstrukcije naše privrede, države i pravosuđa, obrazuje vrhunske kadrove iz oblasti prava i ekonomije, koji će već u toku školovanja primenjujući znanje iz celog sveta, biti osposobljeni da samostalno rešavaju složene probleme u našoj privredi, kao i da se osposobe za one ciljeve i zadatke, u našoj privredi i društvu, koji se očekuju u narednom periodu.

   OPŠIRNIJE

Pri stvaranju institucija zasluge najčešće pripadaju pojedincima. Tako je Univerzitet Privredna akademija osnovan 2000. godine zahvaljujući vizionarskim idejama prof. dr Slavka Carića. Pogledi profesora Carića, kao vodećeg stručnjaka iz oblasti privrednog prava, ne samo na prostorima bivše Jugoslavije, nego i šire, dopirali su dalje od ostalih, te je zaključio da je ovom regionu potrebna jedna moderno koncipirana visokoškolska institucija. Osnivajući ovaj Univerzitet i trasirajući mu put, profesor Carić je pred svojim sledbenicima postavio visoke ciljeve.

   OPŠIRNIJE

Novi Sad, „Srpska Atina“, grad je značajne kulturne i obrazovne tradicije i potencijala. Prve škole osnovane u manastirima u okolini Novog Sada datiraju još iz XVI i XVII veka.

Svestranim razvojem društva i promenama koje su neminovno sledile, došlo je do osnivanja prvo državnih a zatim i privatnih univerziteta u našoj zemlji. Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu je prvi privatni akreditovani univerzitet u Vojvodini, osnovan 2000. godine i akreditovan 11.juna 2009. godine.

   OPŠIRNIJE

PRVI PRIVATNI AKREDITOVANI UNIVERZITET U VOJVODINI!
ffns g
ffns g
mefl g
pravni g
fimek g
stomatoloski g