Predavanje Nj.E. gospodina Perti Ikonena (Pertti Ikonen), ambasadora Finske u Srbiji, na temu ,,100 godina Finske Republike’’

Poštovane koleginice i kolege,

pozivamo vas na gostujuće predavanje Nj.E. gospodina Perti Ikonena (Pertti Ikonen), ambasadora Finske u Srbiji, na temu ,,100 godina Finske Republike’’ koje će se održati 18.10.2017. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, sa početkom u 11h. Poseta ambasadora Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, organizovana je u saradnji sa studentskom organizacijom ELSA.

Ambasador NJ.E. Perti Ikonen je završio studije prava na Univerzitetu u Helsinkiju, gde je i započeo svoju karijeru u Ministarstvu spoljnih poslova Finske prvo kao advokat, a kasnije kao viši programski službenik u Jedinici za međunarodne finansijske institucije. Radio je kao zamenik šefa misije u Ambasadi Finske u Venecueli i kao savetnik u Ambasadi Finske u Estoniji. Bio je specijalni savetnik državnog podsekretara, a potom i direktor Odseka za razvojnu politiku pri Ministarstvu spoljnih poslova. Pre dolaska u Srbiju, bio je ambasador pomoći za trgovinu i informaciono društvo u Odseku za razvojnu politiku Ministarstva spoljnih poslova Finske.

Na predavanju će studenti imati priliku da čuju reč više o saradnji kroz projekte između Srbije, Crne Gore i Makedonije sa Finskom Republikom u poslednih 100 godina.

PRVI PRIVATNI AKREDITOVANI UNIVERZITET U VOJVODINI!
ffns g
ffns g
mefl g
pravni g
fimek g
stomatoloski g